Yalova Üniversitesi    socum@yalova.edu.tr 0 226 815 00 00

Sosyal Hizmet ve Girişimcilik Konferansı

SOSYAL HİZMET VE GİRİŞİMCİLİK

 

Sosyal Hizmet ve Girişimcilik Konferansı 11.12.2019 tarihinde İİBF 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansın davetli konuşmacıları Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanın Prof. Dr. Fatih ŞAHİN, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Girişimci Ufuk COŞKUN, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Girişimci Hüseyin ARABASÜREN ve Sosyal Hizmet Uzmanı ve Şair/Yazar Alim YAVUZ idi.

Sosyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi kapsamında gerçekleşen etkinliğe sosyal hizmet bölümü öğrencileri yoğun katılım sağladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan SOÇUM Müdürü ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza ABAY, sosyal hizmet öğrencilerinin sahip olması gereken en önemli özelliğin “özgüven” olduğunu, bu bölümden mezun olanların sahip oldukları özgüven ile birçok alanda istihdam edilebileceğini ve Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nün sahip olduğu misyonun öğrencilerin özgüvenli yetişmelerinde önemli bir etken olduğunu belirtti.

Konferans konuşmacıları ise kendi hayatlarından verdikleri örnekler ile sosyal hizmet bölümünün girişimciliğe ne kadar uygun olduğunu, sosyal hizmet bölümünden mezun olacak öğrenciler için, bir akademisyen, bir devlet memuru, bir sosyal hizmet girişimcisi ve diğer bazı alanlarda da girişimci olabileceklerini belirttiler.

Yoğun katılımın sağlandığı ve interaktif bir şekilde gerçekleşen konferans, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ve hatıra fotoğrafının çekimiyle sona ermiştir.

 Konferansa yoğun katım sağlayan dinleyicilere ve öğrencilerimize, Sosyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak teşekkür ediyoruz.